31 oktober 2012

Behåller Hexagon och Hexpol, tecknar NFO Drives

Efter den senaste rapporten har mätteknikbolaget Hexagon fått luft under vingarna igen. Det ser ljust ut för bolaget, nettoomsättningen ökade med 11 procent det tredje kvartalet och resultatet efter skatt ökade med 25 procent jämfört med fjolårets siffror.

Hexagon ser något minskad efterfrågan i Europa medan andra områden som USA, Kanada, Sydamerika och Asien visar tillväxt. I Kina växer alla Hexagons divisioner, starkast gick bil-, flyg- och energiområdet enligt rapporten. Nu väntar vi att område Geosystem ska lyfta i Kina, stimulanser har aviserats som på sikt bör gagna Hexagon.

Efter den senaste starka rapporten har Hexagon fått en del höjda riktkurser, bland annat Nordea höjer till 161 kronor. Själv behåller jag mina Hexagon, jag tror aktien har mer att ge och vänder sen konjunkturen ja, då kan det bli en riktig skjuts uppåt.

Hexpol som är en avknoppning från Hexagon går som en raket. Det senaste resultatet var lysande och aktien närmar sig 300 kr. Ett kvalitetsbolag med stark marknadsposition och bra ledning. Jag behåller mina aktier tills vidare.

Jag har bestämt mig för att delta i NFO Drives nyemission, teckningstiden är mellan 2-16 november, kurs 32 öre.

Den här veckan är det höstlov och det innebär lite ändrade rutiner, en aning mindre börs än vanligt, annat står på programmet, som att finslipa bilkörningen till exempel, ja inte jag, men dottern ska snart köra upp.

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej!
En fråga från en nybörjare. Kan vem som helst köpa aktier när det är nyemission(t.ex. NFO)? Jag har några hundralappar över och tycker det skulle vara roligt att bara köpa för att lära mig. Inga pengar jag behöver utan jag har dem som en del i min utbildning.

Anonym sa...

Lyckad dag för NFO. Hoppas du la din order igår!

finansmamman sa...

Hej Birgitta,
Teckningstiden för nyemissioen börjar imorgon och det är för sent att köpa aktier som ger dig rätt att teckna aktier i emissonen, däremot kan du köpa teckningsrätter över börsen. Allra enklast är att köpa aktien direkt.

Till Anonym,
Ja, fin uppgång!