22 oktober 2012

Vilka appar behöver jag för mobilbetalning?

Jag har fått ett sms med uppmaningen att skaffa Wywallet för att kunna fortsätta att betala med mobilen. Det är inte speciellt ofta jag använder mobilen för att betala, hittills är det mest sms-biljetter till buss och tunnelbana.

Samtidigt läste jag ett pressmeddelande att Mopper lanserar digitala biljetter med Dibs betalningslösning. Med appen Mopper ska vi kunna köpa exempelvis fotbollsbiljetter, den bygger på QR-kod och betalning görs med Dibs mobila kortbetalning.

Sen har vi Seamless som slutit en rad avtal och testar sin lösning i några Hemköpsbutiker, också med QR-kod. Bankerna kommer med sin lösning och kortföretagen ligger säkert också i startgroparna.

Det här verkar bli en riktig djungel, jag hoppas på en lösning i framtiden, inte för många appar och konton med diverse avgifter.

Jag tycker det är enkelt att betala med kort och det går relativt snabbt. Det jag inte gillar med Seamless lösning är att kunden måste öppna ett konto i Colletctor, pengarna dras inte direkt från banken utan jag handlar på kredit, inte bra, då betalar jag hellre med kort.

Jag avvaktar med Wywallet och hoppas det klarnar under hösten, vilka appar är det jag egentligen behöver? Framför allt undrar jag hur säkert detta är, vi lämnar ju ut person- och kontouppgifter till allt fler betalningsinstitut.

I en tysk undersökning varnar forskare för brister i säkerhet när det gäller appar, det är alltför lätt att komma åt inloggnings- och kontouppgifter. Jag hoppas våra bankappar inte tillhör den kategorin.

Idag presenteras NFO Drives som ett nytt bolag hos Introduce.se, här finns en hel del för den som vill lära mer om bolaget, som exempelvis nyckeltal och prognoser, en färsk analys och en intervju med bolagets vd.

Börsveckan börjar bra.

4 kommentarer:

Signs sa...

man kan ju betala med kortet via mobilen med Izettles lösning. Den har jag stött på och testat flera gånger och det har fungerat bra. Men det finns i och för sig frågetecken kring den lösningen också verkar det som eftersom jag läste att Visa avslutade samarbetet med dem i ngt land, dock inte sverige.

Anonym sa...

Hej! Tänkte bara informera om att du kan öppna ett konto på SHB om du vill att pengarna ska dras direkt från ditt konto om du använder seamless. Tack för en bra blogg!
Mvh Erik

Anonym sa...

Jag använder wywallet för betalningar av smsköp och det funkar bra tycker jag! Ska bli spännande att se vilken aktör som vinner butiksslage när det racet börjar!

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer.
Till Signs,
Javisst undrar man vad orsaken kan vara när Visa avslutar samarbetet med Izettle.

Till Erik,
Det låter ju bra, jag hoppas på en lösning med direktbetalning hos bankerna.

Till Anonym,
Skönt att höra att det fungerar med wywallet.