17 oktober 2012

Undret i Berlin...vilken match!

Vilken match, vilken vändning. Jag var på vippen att lämna soffan när Sverige låg under med 4-0, men så kom vändningen, efter allt skrik och jubel är jag nästan lite hes idag.

En av mina kryddor rapporterar idag, NFO Drives. Glädjande nog visar bolaget positivt resultat och positivt kassaflöde för kvartalet. Omsättning ökar med över 100 procent 2012 och omsättningsökningen beräknas fortsätta under de två följande åren.

För att kunna hantera tillväxten behöver NFO Drives stärka kassan och det gör man med en nyemission. Teckningskursen är 32 öre, kursen sjönk direkt till 49 öre när nyheten släpptes. Det lutar åt att jag är med i nyemissionen, men än är det ingen brådska med att bestämma sig.

Investor rapporterar också idag, ett av mina kärninnehav i den långsiktiga portföljen. Jag har bara skummat rapporten än så länge, men kan konstatera att bolaget ökat sitt innehav i ABB och Wärtsilä, substansvärdet har ökat och rabatten minskat något. Totalavkastningen var 18 procent för delåret och för det sista kvartalet  10 procent.

Jag behåller mina aktier i Investor, bolaget ser starkt ut och är på rätt väg, substansrabatten minskar och det kan tyda på ökat intresse för bolaget. Utdelningen har höjts de senaste åren och jag tror vi kan få se höjd utdelning även i år.

Det verkar vara högsäsong för takläggare, var och varannan granne lägger nytt tak, kanske inte så konstigt efter allt regnade. Jag hoppas vi slipper den kostnaden.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://video.google.com/videoplay?docid=6669914129956242491