26 februari 2009

Bort med domedagsprofetior

Idag blir förmodligen Volvo vinnare på börsen efter annonsering om miljardsatsningar på utveckling av nya lastbilar. Stora satsningar ska göras på ny teknik och målet är att ligga i framkant när lågkonjunkturen avtar.

En satsning jag tycker är helt rätt. Volvo tror på framtiden och det gör jag också, därför har jag köpt aktien idag till kurs 37,30 kr. Det är en långsiktig placering.

Efter alla negativa skriverier om finanskris och lågkonjunktur tycker jag mig märka en lite förändrad bild i media. Nu lyfter man fram att långt ifrån alla är arbetslösa, över 90 procent har arbete och många har faktiskt fått det bättre genom sänkta skatter och räntor, något som annars har gått obemärkt förbi.

Men vem som helst kan ju bli skrämd av att hela tiden matas av dysterkvistar och domedagsprofeter som dyker upp lite här och där. Därför är det bra att även positiva tecken lyfts fram, annars är risken att vi själva förlänger lågkonjunkturen om vi slutar konsumera helt.

Mitt i en lågkonjunktur kan man också upptäcka att det finns andra värden här i livet än de materiella, som att vara frisk, umgås med familj, vänner och göra små enkla saker som förgyller vardagen.

4 kommentarer:

minna sa...

jag har också märkt av mer positiva nyheter! Kanske victoria och daniel effekten som det spåddes bli av det hela!

Carlssongruppen sa...

Skulle vara kul o se mer av din daytrading. Många aktier på Large Cap idag är förmodligen bra köp på lång sikt. Medans daytrading eller i alla kortare köp kan vara intressant. Tex som ditt Bull köp. Jag själv har köpt lite till och från i Odd Molly men missade sista uppgången. Tror dock starkt på dem inför utdelningen och nästa rapport.

Från konsumera till konsumindre sa...

Det låter som en bra strategi av Volvo. Jag funderar själv på att köpa faktiskt, om jag vågar...

finansmamman sa...

Minna: man får hoppas effekten sitter i länge.

Konsumera:ibland får man ta mod till sig.