9 februari 2009

Investeringsklockan tickar på

Det jobbas vidare på stimulanspaketet i USA, än har ingen omröstning i senaten skett och det verkar dra ut på tiden. Det känns som det mesta hänger i luften tills paketet är klart.

Jag tycker ändå visaren på investeringsklockan har flyttat sig framåt lite. Trots konjunkturläget finns det en del positiva tecken, flera index har kommit in bättre än väntat och försämringen i konjunkturen har avtagit. Men det behövs mer statistik för att vara säker på att vändningen är här.

Flera bolag här hemma har också fått sina riktkurser uppvärderade, bland annat Volvo. Bolaget meddelar idag att man fått en order på bussar av Concordia, så visst finns det positiva tecken.

Snart ser vi slutet på Carnegiehistorien, staten går in och garanterar förlusterna och en köpare ska troligtvis presenteras idag. Det ska bli intressant att se vem köparen är.

Idag varnar Svd för handel i småbolag, speciellt de med få aktieägare och liten omsättning. I dåliga tider brukar handeln i de mindre bolagen minska, det är svårt att hitta köpare och man kan lätt bli sittande med aktierna.

Det här har jag själv råkat ut för, och med det i minne brukar jag alltid titta på hur stor omsättningen är i aktien innan jag går in. Men det finns också möjligheter till god förtjänst om man lyckas pricka rätt.

5 kommentarer:

Carlssongruppen sa...

Hej finansmamman,

Det skulle va kul o höra dina strategier kring daytrading.

Vilka summor handlar det om man vill ligga på vinster runt 500kr - 1000 kr om dagen ? Alltså vilka insatser ungefär ?

Ligger du tajt på stopplossen ? Jag brukar ligga 1-2% under inköp på stopplossen, så typiskt ibland när aktien dippar ner till stopp loss nivån och vänder igen.

Jag har provat att daytrada från och till. Ibland går det bra så man vill prova mer. Men ska ärligheten fram så är det nog mer tur än skicklighet.

När säljer du ? Jag har flera ggr sålt på 1-1.5% upp och är nöjd med det. Så sticker aktien 5-10 % och så ser man massa pengar man kunde tjänat gå förlorade , men men , bättre med liten vinst än att chansa kanske.

Vore som sagt kul att höra dina strategier kring daytrading.

Hobbyinvestor sa...

Hej!

Det är lite läskigt med investeringsklockan tycker jag allt. Aktiepriserna har ju gått upp några dagar nu, men räntan kanske sjunker lite till nu och då kanske vi går lite bakåt i tiden. Man vill ju gärna höra ett ordentligt klämtande när vi når klockan 8.

För övrigt kan du inte vara helt missnöjd med dina Hexagon :)
Behåller du dem trots den stora rusningen?

finansmamman sa...

Hej Carlsson!
Jag är mest långsiktig men det händer att jag daytradar.Jag har ingen mall att gå efter. Läste någonstans att 85 procent av alla daytraders slutar inom sex månader, resterande droppar av efter hand.

finansmamman sa...

Till Hobbyinvestor:
Klockan stannar nog ibland.

Jag behåller mina Hexagon, det är en långsiktig placering.

Anonym sa...

Personligen vill jag att klockan ska stå still - ju längre aktiepriserna är låga, desto fler hinner jag köpa innan de stiger i pris igen. :)

Carlssongruppen, tänk på att aktiemarknaden är ett utmärkt verktyg för att flytta pengar från de aktiva (daytraydarna) till de passiva.