27 februari 2009

Kryddar med spelföretaget Starbreeze

Jag har nu tittat lite närmare på spelutvecklingsbolaget Starbreeze. Bolaget kom med sitt halvårsresultat förra veckan och man visar upp sitt bästa resultat någonsin, vinsten dubblades till 7,2 miljoner efter skatt, omsättningen blev 41 miljoner att jämföra med 27,5 föregående period.

Det råder ingen tvekan om att Starbreeze tillhör de etablerade namnen internationellt, man har producerat flera spelsuccéer. I april släpps en uppföljare till Riddickspelet som redan fått toppbetyg av världens speljournalister.

Det mesta ser alltså ljust ut men det finns förstås även nackdelar. Det säljs fler och fler dataspel men många företag har ekonomiska problem, projekt läggs på is eller försenas, en del går i konkurs.

Det är egentligen spelförläggarnas ekonomi som man ska studera. För att vara på den säkra sidan bör man titta på hur uppdragsgivaren Electronic Arts ekonomi ser ut.

Jag tänker inte lägga ner för mycket jobb på att forska om spelbolagen, men för den som vill läsa mer om spelförläggaren Electronic Arts finns mycket information på den här länken.

Bolaget har funnits på Aktietorget sen år 2000 och har klarat av flera tuffa år, nu verkar det ha lossnat. Jag tycker aktien är intressant och kommer att köpa in mig i bolaget. Det blir en krydda förstås, risken är hög.

Min son är väldigt glad över mitt plöstliga intresse för dataspel och han delar tjänstvilligt med sig av sina speltidningar. Han är också glad över en plats i gitarrskolan, första lektionen är idag.

www.finansmamman.blogspot.com

3 kommentarer:

Carlssongruppen sa...

Frågan är hur försäljningen kommer se ut. Vi har ju som alla vet PirateBay och där kan ju alla dessa spel laddas hem.

finansmamman sa...

Hej Carlsson,
ja, den marknaden är det svårt att få koll på.

Jag ska försöka redovisa lite mer av min daytrading framöver som du önskar.

Från konsumera till konsumindre sa...

Jag tror på EA. Antalet som laddar ner spel från Pirate Bay är nog extremt få, det lär inte vara i närheten av så många som laddar ner musik eller filmer. Dessutom har de något stort släpp på gång nu har jag för mig.