2 mars 2009

Tankar runt nyemissioner

Som aktieägare får man då och då ta ställning till nyemissioner. Nu duggar de extra tätt då flera bolag behöver förstärka sin kassa. Om man ska vara med eller inte får man förstås avgöra från fall till fall, beroende på hur villkoren ser ut.

Tittar jag bakåt på de nyemissioner jag varit med på under årens lopp har de flesta varit lönsamma. Just nu ser det kanske dystert ut men har man lite tålamod och ger aktierna några år kan det ofta bli en bra affär.

Vill man inte vara med på hela emissionen kan man teckna sig till delar av den och sälja resterande teckningsrätter. Det har jag gjort ibland när det har handlat om stora belopp. Det viktigaste är ändå att man tror på bolagets framtid annars är det ingen större idé att vara med, då är det kanske rentav bättre att sälja aktierna.

På tur för mig står Husqvarnas föreslagna nyemission, villkoren ska presenteras i början på mars, då tänker jag återkomma till den.

Jag var lite för snabb i fredags när jag skrev att jag skulle köpa aktier i Starbreeze. Efter EAs senaste rapport visar det sig att de har minst sagt dålig ekonomi, därför blir det förnärvarande inget köp av aktier för min del i Starbreeze.

Helgen har bjudit på strålande vinterväder. Inspirerade av Vasaloppet tog vi en riktig långtur på skidor, dock var det ingen som bjöd på blåbärssoppa längs spåret, den fick vi stå för själva.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mindre lyckad var min i Swedbank

Anonym sa...

Hej,
Har du kvar dina Getupdated? I så fall, tänker du delta i deras NE?
//Fourcee

finansmamman sa...

Anonym: den kanske inte ser så lyckad ut just nu, men den kan bli.


Fourcee: Nej, jag har sålt mina Getupdated.