27 mars 2009

Tusenlapparna fladdrar iväg

Jag har under en tid funderat på att köpa aktier i läkemedelsbolaget Biovitrum men inte kommit till skott.

Som aktieägare i Investor får jag nu vara med på ett hörn ändå när de köper in sig i bolaget. Investor köper 10,7 miljoner aktier vilket motsvarar 21 procent av kapitalet i bolaget.

Biovitrum har den senaste tiden ökat fokus på specialistvårdsläkemedel och det är något som även Investor tror på och ställer sig bakom. Man är även beredd att stötta med kapital vid eventuella förvärv. Det här är positivt både för Investor och Biovitrum.

Nu börjar utdelningarna ticka in och det ser hyfsat bra ut om det inte kommer fler överrraskningar. Jag har tappat runt 20 procent jämfört med förra årets utdelningar, inte så farligt.

Några av mina bolag har helt tagit bort utdelningen men det kompenseras med att en del har höjt. Jag hade räknat med ett ännu större tapp så jag känner mig ganska nöjd ändå. Frågan är nu hur det kommer att se ut nästa år.

Nu är våren här och affärererna är fyllde med sommarkläder, det blev jag varse när min dotter kom hem och räknade upp allt nytt i klädväg hon önskade sig.

Jag kan riktigt se framför mig hur tusenlapparna fladdrar iväg om alla önskemål ska uppfyllas, men det är klart att lite nya kläder måste det få bli. I förbifarten nämnde hon också att en moppe skulle vara bra att ha.

Glöm inte att släcka lamporna 20.30 på lördag!


www.finansmamman.blogspot.com

2 kommentarer:

Direktörsdottern sa...

Köp en Peugeot Speedfight 2. Definitivt den häftigaste mopeden på marknaden och går som en dröm. Snabb är den också om hon ska köra otrimmat. En sådan hade jag och jag var coolast i hela åttan. Så många avundsjuka blickar jag fick när jag åkte på min fina, silvriga Speedfight...

finansmamman sa...

Tack för tipset!