4 mars 2009

SEB växlar ner

Nu har villkoren till SEB nyemission presenterats, fem aktier ger rätt till teckning av elva nya aktier till kursen 10 kr. Jag har själv inga aktier i SEB men jag skulle inte tveka att vara med i emissionen om jag hade varit aktieägare, jag tror det kan vara en bra affär på sikt.

Rabatten är stor men utspädningen av aktier blir också stor, ägarandelen minskar i bolaget om man avstår nyemissionen. Man får också räkna med att kursen kommer att anpassa sig efter utspädningen. Teckningstiden börjar 13 mars.

Så till Volvos bonusprogram. Enligt ett pressmeddelande drar nu styrelsen tillbaka förslaget om höjda bonusar till de högsta cheferna. Det är bra att man lyssnat på opinionen. Jag har som många andra svårt att förstå att man i dagsläget kunde gå ut med ett nytt bonusprogram till de högsta cheferna.

Det skulle vara intressant att höra hur resonemanget gick bland beslutsfattarna, inte trodde man väl att detta skulle passera obemärkt? Nu är inte Volvo ensamma om bonusprogram och det är bra att debatten tar fart.

Förkylningen har slagit till och jag känner mig lite hängig idag, det får nog bli en äggtoddy i soffan.

www.finansmamman.blogspot.com

4 kommentarer:

madwax sa...

Hittade inga kontaktuppgifter till dig. Tänkte tipsa om en bild du kanske kunde vara intresserad av.

http://www.rikatillsammans.se/2009/03/04/fyra-bjornar-pa-daligt-humor/

Originalkälla: dshort.com

//jan
(rikatillsammans.se)

Martin sa...

Hej Finansmamman!

Vi är några företagsentreprenörer och före detta ekonomstudenter som tänker genomföra en affärsidé, med inriktning mot aktiehandeln, till vår verksamhet. Vi är ute efter day/swingtrading konsulter och vill veta hur stort intresset är att jobba under vissa förutsättningar. Vi gör därför en marknadsundersökning mot dom som kan vara potentiella konsulter och meddarbetare till oss. Vi riktar oss därför till dig eftersom det verkar som att du nåt framgång inom börshandeln. Vill du vänligen svara JA eller NEJ på nedan frågeställningar. Du får gärna fylla i med mer text om du så önskar.

1. Skulle du mot betalning kunna tänka dig att lägga upp en profil med en spegelbild av din riktiga aktieportfölj och ditt riktiga namn på en nystartad hemsida?

Svar:


2. En anställning hos oss skulle innebära att du blir en offentlig person där publicering på hemsidan sker gällande din portföljs avkastning samt samtliga köp och säljordrar du lägger varje dag. Är detta något du kan tänka dig?

Svar:


3. Din lön är i ren provision och styrs helt av antalet träffar på vår sida och din portfölj. Samtidigt krävs det inget jobb från dig. Du gör det du gör i vanliga fall dvs. tradar med aktier. Skillnaden är att dina köp- och säljordrar registreras hos oss och därmed blir offentliga. Kan du tänka dig att jobba hos oss med provisionsbaserad lön under dessa förutsättningar?

Svar:


4. Vill du bli erkänd för dina aktiekunskaper och bli känd inom börskretsar bör detta vara intressant för dig. Det finns dock alltid baksidor. Skulle din portfölj gå dåligt kan du göra dig känd på ett negativt sätt. Är detta något du skulle kunna tänka dig att riskera?

Svar:

Vi vore väldigt tacksamma om du tog dig tid och svarade på våra frågor.

mvh Johan och Martin

finansmamman sa...

Madwax: tack för tipset.

Martin o Johan: om ni lämnar en mailadress ska jag vara på frågorna.

Martin sa...

Oj, trodde mailaddressen kom med automatisk. Här har du den i alla fall. vidhallmartin@gmail.com mvh Martin