25 mars 2009

Sköts styrelseuppdragen med lillfingret?

Nu går diskussionens vågor höga om bonusar och pensionsskandaler. Jag tycker inte det är bra att en del har så många styrelseuppdrag vid sidan om sitt ordinarie arbete som i sig oftast är betungande.

Det måste vara näst intill omöjligt att vara påläst inför alla olika uppdrag och det kan i sin tur leda till misstag. Sitter man i en styrelse måste man ta sitt ansvar, det är ett betalt arbete och får inte slarvas bort.

Alltför många uppdrag blir till extraknäck och kanske tar man lite för lätt på uppgiften. Ibland kan man få känslan att vissa uppdrag sköts med lillfingret.

Ställer man som styrelseledamot för många frågor blir man också betraktad som obekväm och åker med all säkerhet ut.

Jag tycker det är bra att man sätter fokus på styrelsens ansvar och ifrågasätter antalet styrelseuppdrag. Det ska bli intressant att se hur den här debatten påverkar framtida rekryteringar till styrelser, debatten lär knappast underlätta.

SAS vd tecknar sig inte fullt ut i bolagets nyemission, istället väljer Mats Jansson att sälja mer än hälften av teckningsrätterna. Vd tror uppenbarligen inte på bolagets framtid, det är så jag tolkar det. Personligen skulle jag inte heller sätta pengar i ett flygbolag i dagsläget, de kommer med all säkerhet att gå en tuff tid till mötes.

Igår loggade jag in på min inkomstdeklaration via Skatteverkets hemsida och upptäckte att det är fritt fram att börja deklarera, det är bara att sätta igång.

http://www.finansmamman.blogspot.com/

2 kommentarer:

Anonym sa...

deklarera? jag behöver bara skriva under pappret...det kallar jag inte deklarera..

Kraxpelax sa...

Kära Finansmamma! Du har inte gettat problematikens förfärande omfång. Låt mig förklara. Så här är det.
.
Vem har, bland annat, haft i ansvar att tillse, att såna här oegentligheter inte sker? Jo, Wanja Wendby-Lundin!! Hon har gjort ingenting i den vägen. Varför? Därför att hon är en oduglig uppkomling. Och inte bara det. Utan dessutom därför att hon är delaktig i konspirationen, och belönas för sitt mygel med smällfeta arvoden i 24 styrelser. Tjugufyra!!!! Liksom hela den mutade LO-toppen. När hon tillstyrkt eländet har hon alltså i det tysta främjat sitt skamlösa egenintresse. Jag säger bara 1 ord:
.
KORRUPTION!
.
NER med rögröna smörjan i Nybroviken. De är likadana allihop. Nej förresten. Miljösynpunkt. Nån förbränningsstation eller slutförvaring.
.
- Peter Ingestad, Solna
.