12 mars 2009

Lyssna här och lär

En sida som jag brukar titta in på lite då och då är Financial Hearings. Där kan man lyssna på företagspresentationer, telefonkonferenser och se webcasts från analys- och investerarträffar.

Det är ju inte alltid man har möjlighet att närvara på dylika evenemang men här kan man ändå ta del av innehållet, dessutom kan man välja vad man vill lyssna på.

I början på mars hölls en småbolagsdag och på sidan kan man se webcasts från alla företag som presenterades. Jag valde att lyssna på Orexo och min gamla krydda (som jag sålt) Getupdated.

Internetmarknadsföring och sökmotoroptimering som Getupdated arbetar med är en branch med hög tillväxt, men kanske har bolaget expanderat lite väl snabbt och därigenom fått problem med finanserna. Det var intressant att höra hur den nya vd:n Dan Sehlberg ser på framtiden och hur han tänkt leda bolaget vidare. Eventuellt köper jag in mig igen.

Naturligtvis vill alla företagsledare framställa "sitt" bolag på allra bästa sätt. Det här är det farliga, allting låter fantastiskt bra och helst vill man köpa in sig i alla bolag. Sällan får man höra något negativt om bolagen så det gäller att vara kritisk och göra vidare efterforskningar innan man beslutar sig för köp.

Hur som helst tycker jag sidan Financial Hearings är mycket bra, jag lägger därför också ut länken www.financialhearings.com på min sida.

www.finansmamman.blogspot.com

Inga kommentarer: