23 mars 2009

Bra fart i fjällen

Efter tre dagar i skidbacken känner jag mig minst sagt mör i kroppen idag. Nu har vi ställt undan skidorna för den här säsongen och väntar på våren istället.

I skidbackarna råder ingen lågkonjunktur ännu, det är lika mycket folk som vanligt, om inte mer. Men vad hände egentligen med liftkortspriserna? För några år sedan sänktes momsen på liftkorten och då hette det att sänkningen skulle komma skidåkarna tillgodo.

Det verkar man ha glömt bort nu, priserna på liftkort har höjts varje år. Visserligen sänktes de lite försiktigt på en del håll första året för att sedan höjas och är nu i nivå med tidigare priser. Jag bara undrar, var går smärtgränsen?

Är man aktieägare i Skistar kan man glädja sig åt det fina halvårsresultatet bolaget presenterade i fredags, det bästa i bolagets historia. Aktiekursen har dock hittills inte påverkats nämnvärt.

Skistar brukar följa ett mönster, billig att köpa innan säsongen tar fart, för att sen stiga om snötillgång och bokningsläge ser bra ut. Jag behåller mina aktier ett tag till.

De senaste turerna runt AMF har knappast ökat förtroendet för pensionsbolagen. Att någon i ledanden position utnyttjar information genom att "säkra" sina egna pensionspengar och låta de egna kunderna ta smällen tycker jag är upprörande. Det må vara juridiskt riktigt men knappast moraliskt. Det förvånar mig att bolagen inte går under någon form av insiderregler, men det blir säkert en skärpning nu.

www.finansmamman.blogspot.com

3 kommentarer:

Direktörsdottern sa...

Hur mycket har aktierna gått upp under den här säsongen då? Tror du den kan fortsätta gå upp något betydande?

finansmamman sa...

De har gått från ca 65 till 80kr. Tror de kan gå upp lite till om börsen är någorlunda normal.

Anonym sa...

76 sätt att tjäna pengar på internet

Jag har satt samman denna lista på fullt allvar – jag vill verkligen att du tjänar pengar och blir rik! Och när du väl är rik, glöm inte vem du fick tipsen av!

En del av tipsen är ganska bra medan andra inte är så mycket att ha. Anledningen till att jag har med dem alla på denna lista är för att jag har träffat människor som tjänar pengar på dem alla, även om en del är mer förekommande än andra. En del av tipsen går in i varandra, så det kanske känns lite som upprepning, men tror mig, det är en ganska så tydlig skillnad mellan dem.

Alla av tipsen har jag fått från personer som äger hemsidor där de gör just det jag tipsar om. Jag har suttit ner med dem och pratar igenom hela deras affärsmodell och hur de genererar pengar. De gav mig papper på alla deras intäkter och lönsamhet. En del av dem gav mig även tillgång till deras Adsense-konto så att jag kan dubbelkolla. Om jag skall vara ärlig så var en del av hemsidorna så bra att jag faktiskt köpte en del av dem. Dessa hemsidor tjänar mig väl idag. Checka in själv: http://www.tjanapengar.dk/76-satt-att-tjana-pengar-pa-internet