6 mars 2009

Lönsam rensning

Husqvarna har presenterat villkoren i sin nyemission, två gamla aktier ger rätt att teckna en ny till priset 16 kr, en bra rabatt då kursen idag är runt 30 kr. Jag tänker teckna mig för aktier eftersom jag tycker Husqvarna är ett bra och välskött bolag. Det kanske inte ser så ljust ut just nu men det kommer bättre tider och jag tror på bolagets framtid. Teckningstiden börjar 16 mars.

Som jag skrev sålde jag mitt oljecertifikat i onsdags. De pengarna har jag nu på morgonen satt in i XactBullfonden. Efter kraftiga börsfall tror jag på en rekyl uppåt nästa vecka.

Flera önskar veta mer om handel med oljecertifikat så jag tar det en gång till.

Jag har handlat med Open End Certifikat som ges ut av RBS/Abn Amro. På deras hemsida hittar man en lista över alla råvarucertifikat. Handlar gör man sen på sin vanliga depå. Det kanske inte går att handla med certifikat på alla banker men hos de flesta nätmäklare går det bra.

Certifikaten finns på en egen börslista. Den hittar man hos sin bank/nätmäklare under fliken certifikat eller genom att skriva in ex. OEC olja i en sökruta. Vanligt courtage utgår men inga andra avgifter. Väljer man däremot att valutasäkra certifikatet tillkommer en avgift. Det är enkelt att handla med certifikaten, ungefär som en aktie.

Det svåraste är kanske att välja vilken råvara man ska satsa på. De flesta råvarupriser har nu kommit ned på rimliga nivåer jämfört med toppen förra året. Guld står nu högt, och det skulle jag nog vara lite försiktig med, det känns inte rätt att gå in när det står på topp.

Däremot kan man få bra betalt genom att rensa bland sitt byrålådeguld och lämna in det till försäljning. Själv har jag dock svårt att skiljas från mina smycken.

www.finansmamman.blogspot.com (där går det också bra att lämna kommentarer)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur stor avkastning siktar du på med dina korta placeringar i Xact fonderna?

Från konsumera till konsumindre sa...

Angående Husqvarna, läste jag precis en analys på Avanza som råder att teckna sig för nya aktier. Jag tror också att det är en bra idé, skulle göra det själv om jag hade möjligheten.

finansmamman sa...

Till anonym:
Det beror på hur marknadsläget ser ut för tillfället.