20 mars 2009

Laddar batterierna

I höstas köpte jag aktier i den kinesiska batteritillverkaren Advanced Battery Technologies ABAT som är noterat på amerikanska Nasdaq. Investeringen har gått hyfsat bra även om kursen stått rätt stilla på sista tiden.

I måndags kom bolaget med sitt bokslut för 2008 och det ser bra ut, omsättningen ökade med 40 procent och vinsten med 59 procent.

Fortsätter omställningen till elhybrider världen över så borde framtiden för bolaget vara ljus. Man är dock inte beroende av bilbatterier utan man tillverkar även celler till motorcyklar, datorer, lampor och andra mindre eldrivna artiklar.

Ledningen varnar för att den globala recessionen kan göra det svårt att nå lika hög tillväxt som under 2008.

Spännande bolag som jag tänke fortsätta följa. Läs här vad jag skrivit tidigare om bolaget.

Det har så långt varit en positiv börsvecka med flera ljusglimtar, husbyggandet tar fart i USA, några banker visar vinst, handeln går hyggligt och börserna stiger.

Nu ska jag packa bilen för en långweekend i skidbacken.

www.finansmamman.blogspot.com

2 kommentarer:

Nils Sjoholm sa...

Hej, Jag kikar lite på Global Health Partner sedan du lyft fram bolaget. Nu verkar kursen ha dippat ner mot 9 kronor. Har du någon förklaring till detta? Vad tror du om att hoppa på nu?

finansmamman sa...

Nej, jag kan inte hitta någon förklaring till detta.
Bevakningen av bolaget är dålig, omsättningen av aktier är också låg.
Kursen har legat runt 9-10 kronor ganska länge. Svårt att säga, men jag tror inte man behöver ha så bråttom i dagsläget.