31 mars 2009

Låt kvasten gå

Det bästa för AMF-pension som bolag vore om hela styrelsen byttes ut och det snabbt. Att förtroendet är som bortblåst för både styrelse och bolaget i sig råder knappast någon tvekan om. Det är näst intill omöjligt att reparera och återställa förtroendet så länge den gamla styrelsen sitter kvar.

Jag har tänkt ägna en del av dagen till förberedelser inför deklarationen, som att skriva ut alla avräkningsnotor och bringa lite ordning i bokföringen. Det är något som jag brukar ligga efter med, jag har en tendens till att spara det tråkiga till den dag jag måste ta tag i det.

I år ser det ut att gå ganska snabbt att deklarera då det inte har varit så många splittar och inlösenprogram som förra året. K4 blanketten är dessutom redan automatiskt ifylld hos min nätmäklare men vissa justeringar måste ändå till.

Om jag hade haft en kapitalförsäkring hade jag förstås sluppit all redovisning för aktieaffärerna men år 2008 var inte det bästa för att äga en kapitalförsäkring, det hade varit en dålig affär i mitt fall.

Går börsen bättre i år kanske det kan vara idé att skaffa en kapitalförsäkring men själv är jag tveksam, jag tror inte man behöver ha så bråttom. För egen del vill jag kunna kvitta förluster och ha friheten att kunna gå på bolagsstämmor. Den här veckan blir det besök på ett par stämmor.

www.finansmamman.blogspot.com

4 kommentarer:

Jag vet sa...

Jag har kap.förs och i de bolag där jag är intresserad av att gå på stämmorna har jag köpt en aktie vid sidan om försäkringen.

Angelica sa...

Du verkar ju haj på det här så jag undrar om du har någon finans-för-dummies-länk för någon som kan absolut ingenting men är villig att lära?

finansmamman sa...

Jag vet: ja så kan man också göra förstås.

finansmamman sa...

Angelica: nej någon sån länk har jag inte, men du kan alltid fråga mig.