3 februari 2009

Riskkapital och etik

Det pratas en hel del om att riskkapitalbolagen är illa ute med sina högbelånade portföljer. I en intervju i Di säger dock Arne Karlsson, vd i Ratos att kassan är välfylld och man är inte främmande för nya förvärv vid rätt tillfälle, samtidigt kan man gå in och stötta sina egna bolag vid behov.

Ratos köper nu ytterligare aktier i DIAB och kommer att bli majoritetsägare. Bolaget är världsledande tillverkare av kärnmaterial till bl.a. vingar till vindkraftverk, båtar och flygplan.
Enligt företagsledningen har bolaget vuxit kraftigt och bedöms ha en fortsatt god utvecklingspotential.

Ett bra köp tycker jag och tänker framförallt på vindkraften som byggs ut kraftigt världen över. Ratos äger även AH Industries som tillverkar produkter till vindkraftsindustrin.
Jag behåller mina aktier i Ratos, jag tror de klarar stormen.

Q-Med har hamnat i hetluften igen. Enligt media har man vänt sig till 20-åriga bloggare och erbjudit gratis behandling mot att de skriver om produkterna i sina bloggar. Det här var inte bra och man kan ju ifrågasätta omdöme, etik och internkontrollen på marknadsavdelningen.

3 kommentarer:

Cristoffer sa...

Håller med.

Men host host, Ratos köper DIAB aktierna för 10% mindre än bokfört värde på sina egna aktier och Ratos aktie i sin tur handlas med ca. 10% premie på bokfört värde (eget kapital i innehaven+kassan på ca. 6mdr).

Men man får väl hoppas att Ratos gör ett fördelaktigt köp.

Frisk Ekonomi sa...

Har mailat dig (om du inte kollar mailen så ofta). :-)

finansmamman sa...

Ja, just ja, jag glömde bort att du är expert på Ratos :)