13 februari 2009

Sundqvist vill rulla vidare

Börsen är upp idag och jag har passat på att sälja av några poster i Xact Bullfonden som jag köpt vid olika tillfällen.

Jag kan inte låta bli att undra hur det kommer att gå för Mats O Sundqvist, blir det personlig konkurs eller inte? Helt klart är han pressad, de senaste dagarna har han visat upp sig en del i media, kanske för att vinna sympatier. Jag vet inte om det är rätt behandling han får, jag har svårt att uttala mig om det.

Är det bättre för en utomstående med mindre insikt i bolagen att ta över verksamheten eller ska Sundqvist med sitt nätverk och förtroende i Norrland få fortsätta driva sina bolag efter att en ekonomisk plan upprättats? Hur som helst är det lätt att bli fartblind när allt går bra, det har både Sundqvist och Carnegie nu fått erfara.

Lite positiva nyheter, detaljhandeln i USA går bättre än väntat. I januari steg handeln med 1 procent, att jämföra med december då den sjönk med 3 procent. Ett steg åt rätt håll.

Nu är som sagt sportlovet här och det blir lite glesare mellan inläggen, men jag är snart tillbaka, utvilad med nya friska krafter.

Se min fullständiga blogg på www.finansmamman.blogspot.com

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar din kvinnliga syn på marknaden men trodde att din fullständiga blogg skulle innehålla lite mer både privat och annat, trist att se att de var lika.

Room 809 sa...

Det blir tufft för honom. Det är ingen som vet hur vi ska hantera situation med så otroligt mycket pengar utlånade. Sub prime är toppen på ett isberg. En bra början är att sluta kasta bra pengar efter dåliga. Låga räntor igen kan driva igenom en ännu större kris framöver.

http://room809.blogspot.com/2009/02/obama-en-desperat-man.html