6 februari 2009

Hexagon, en vinnare!

Det ser ut som Hexagon blir en vinnare idag, resultatet var bättre än vad analytikerna hade väntat sig. Resultatet före skatt blev 443 miljoner kronor för fjärde kvartalet, förväntat 393 miljoner kronor.

Samtidigt påpekar man att 2009 blir utmaningens år, speciellt första halvan. Men vd Ola Rollén andas ändå optimism, Hexagons tillväxt väntas ta fart igen när stimulanspaketen världen runt ger effekt.

Det har ju varit mycket rykten runt bolagets skuldsättning den senaste tiden och det är skönt att se att man klarar bankernas krav och räknar med att göra det under 2009.

Lite smolk i bägaren är att utdelningen sänks till 50 öre, men jag hade räknat med att inte få någon utdelningen alls, så jag känner mig rätt nöjd ändå. Jag fortsätter att tro på bolaget och behåller mina Hexagon.

Nästa vecka blir spännande, alla väntar på att stimulanspaketet i USA ska bli klart, hoppas nu bara att Obamas diplomati kan sy ihop det hela.

Det snöar för fullt och i helgen lägger vi undan skridskorna och satsar på skidor istället.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Inget ont på något sätt , men när du skrev det här sent in på förmiddagen visste du ju redan. Låter som du tror den kommer gå upp...hehe.

finansmamman sa...

Hej, det var inte menat som ett köptips, mer ett konstaterande.

Hobbyinvestor sa...

Hur har Hexagon klarat sig i tidigare kriser och lågkonjunkturer?

Anonym sa...

Hejsan,

Det skulle vara kul att läsa ett inlägg innan dagens handel drar igång. Intressant att se hur du tänker.....du verkar ju ha bra koll på marknaden så det skulle vara jättekul.

finansmamman sa...

Till Hobbyinvestor:
Det är svårt att säga, bolaget ser lite annorlunda ut idag då man renodlat och satsat på mätteknik.

finansmamman sa...

Till Anonym:
Det är sällan jag hinner skriva något innan handeln börjar, det brukar vara fullt upp med annat. Men kanske någon dag...