10 februari 2009

Säljer Intrum, köper Global Health Partner

Ett bolag som man inte hört så mycket om är Global Health Partner men bolaget har ju heller inte funnits på börsen så länge. GHP driver specialistkliniker och satsar på fyra behandlingsområden: rygg, ortopedi, dental och övervikt. Jag har tidigare skrivit om bolaget, det kan ni läsa här.

Gobal Health Partner har som ett av målen att bli en världsledande kedja inom behandling av fetma, främst genom kirurgi. Nu har man öppnat tre nya kliniker, i Norge, Storbritannien och Egypten. Tillväxten på marknaden är god och väntas öka. Kanske inte så konstigt med tanke på att fler och fler lägger på sig för mycket vikt.

Det här är ett bolag jag tror mycket på, det har en bra ledning och borde klara sig bra även i sämre tider. Hur det har gått får vi se 20 februari, då kommer rapporten.

Intrum Justitia har lämnat rapport idag, sämre än väntat. Ärligt talat tycker jag bolaget är svårt att få grepp om och det har heller inte motsvarat mina förväntningar. Jag tänker därför sälja mitt innehav, jag tror pengarna kan jobba bättre någon annanstans, kanske i GHP.

Idag är det tisdag och jag känner ett sug efter semlor, det får det nog bli till lunch.

Inga kommentarer: