5 februari 2009

Nya osynliga styrelseledamöter i Q-Med

Q-Med har vid gårdagens extrastämma fått en ny styrelse. Anders Milton är nu styrelseordförande men planen är att vd Bengt Ågerup själv ska ta över posten vid årsstämman i april. Nu startar arbetet med att finna en ny vd.

Det hade varit trevligt om de tre nyvalda styrelsemedlemmarna hade varit på plats, även om det här var rent formellt. Efter allt rabalder som har varit så hade det sett bättre ut gentemot aktieägarna att åtminstone kunna presentera de nya ledamöterna på extrastämman. Svagt.

Electrolux slopar utdelningen och förbereder sig på sämre tider. Föräljningen har minskat rejält men saker går ju sönder. Inom vitvarumarknaden står 70 procent för ersättningsförsäljning. Jag visste inte att den delen var så hög, problemet är nu att folk väljer billigare produkter som ger sämre förtjänst.

Jag kan bara gå till mig själv, när kyskåpet stannade häromdagen var vi först inne på att köpa ett nytt och är det inte lika bra att byta frysen på en gång? Efter närmare eftertanke chansade vi på att det gick att laga, en reparatör var snabbt på plats och bytte termostat för ett mindre kostnad. Bra för oss men inte för Electrolux.

2 kommentarer:

Hobbyinvestor sa...

Det är alltid en liten nackdel för företagen när deras produkter (eller produkterna i branschen) håller för hög kvalitet. Blir ju aldrig att man byter ut dem. Framför allt inte om man köper dem kontant, om man leasar dem är det väl mer sannolikt att man byter oftare.

Menmen, det är bara gratulera till de sparade kronorna på reparationen

finansmamman sa...

Ja, det är alltid skönt att spara några kronor.