11 februari 2009

Kompenserar med Tele2

Det var mycket som hände på förmiddagen, reporäntan sänks till 1 procent och riksbanken utesluter inte att det blir fler sänkningar under 2009.

Tidigare räntesänkningar och skattelättnader har säkert gjort att många vågar sig ut på bostadsmarknaden igen, priserna på bostäder har ökat på sista tiden. Positivt för byggföretagen också, jag hörde att något bolag börjat återta varslade personer.

Efter mycket spekulation är det klart att Bure tillsammans med riskkapitalbolaget Altor köper Carnegie och försäkringsmäklaren Max Matthiessen. Man köper Carnegie genom ett holdingbolag ägt till 65 procent av Altor och 35 procent av Bure.

Som aktieägare i Bure hoppas jag förstås att det här blir en bra affär när marknaden vänder. Idag är Bure på vinnarlistan, upp med 8 procent.

Roligt också att Telia visar bra resultat, det högsta resultatet hittills för ett fjärde kvartal. Men Telia får nog se upp med Tele2 som lockar till sig många kunder genom billiga mobilabonnemang. Efter påtryckningar från mina barn är de nu utrustade med varsitt kontantkort laddat med Comviq Kompis. Kanske är det dags att köpa aktier i Tele2.

Inga kommentarer: