16 februari 2009

Velande analytiker

Det verkar vara med råvaror som med aktier, analytikerna står ganska långt ifrån varandra. Enligt Bloomberg förväntar sig den ena att priset på WTI-oljan kommer att ligga på 25 dollar fatet under andra kvartalet i år, för att sen stiga till till 55 dollar 2010 och till 85 dollar 2011.

En annan spår att priset kommer att ligga på 110 dollar per fat 2009. Snittet på 35 prognoser ligger på 58 dollar. Här får man alltså inte mycket vägledning utan man får försöka gå efter sitt eget huvud.

Just nu ligger jag lite back på oljecertifikatet jag köpte i januari men slår snittprognosen in ser det ganska bra ut. Jag förväntar mig heller ingen större vinst på kort tid.

Ericsson har fått ett stort servicekontrakt i Storbritannien. Den här gången ska man driva men även bygga 3G-nät med Nokia-Siemens utrustning. Genom detta borde Ericsson ha en bra möjlighet att påverka framtida val av utrustning.

Serviceverksamheten är ett område som växer kraftigt hos Ericsson. Aktien är alltid intressant, jag har den i min portfölj.

Nej, nu blir det inget mer skrivet idag, det är strax avfärd mot flygplatsen.

www.finansmamman.blogspot.com

5 kommentarer:

minna sa...

Hoppas att ni får en underbar semester med mycket sol=) Du kan väl vara schysst och ta med dig solen hit när du kommer=)

Hobbyinvestor sa...

Det hade ju inte varit något roligt om alla trodde samma ;) lite kul (?) och ovisshet skall väl vi småsparare ha...

trevlig semester

Jim sa...

Hej
Nu är jag här igen och skriver...det var längesen sist. Jag har varit rätt overksam på börsen, inte velat agera alltför kraftfullt åt något håll då allt verkar så ovisst.

De enda affärer jag gjort är två kortare affärer i min gamla favorit Getinge och min väldigt nya favorit Millicom...avvaktar nu för att se om det blir köpläge snart igen. Tittar man på börsen idag, minus cirka 4%, så ser det ju lovande ut. Det ser dock inte alltför vackert ut i den långa portföljen...'

Anonym sa...

Tack för en mycket bra blogg. Ha en skön semester!
EgoBoy

finansmamman sa...

Hej alla, önskar att jag kunde ta med solen hem.

Till Jim: det är svårt att agera när börsen är så orolig, men det kommer bättre tider. Köpläge som du säger, den långa portföljen kommer nog att se vackrare ut med tiden.