16 september 2009

BioGaia vs Probi

Idag får Probi en köprekommendation av Affärsvärlden, man anser att aktien är köpvärd upp till 45-50 kr. Probi är lägre värderat än Biogaia men har inte högre risk. Båda bolagen har stabila intäkter och en likvärdig kassa men värderas ändå helt olika.

Probi har utvecklats svagt på börsen i år och AV menar att det finns potential. Däremot tycker man att förväntningarna är för högt ställda på BioGaia och råder att avvakta med köp.

Det ska nu bli intressant att se om många viktar om från sistnämnda till Probi, det finns ju en hel del vinst att hämta hem i BioGaia. Själv har jag köpt Probi nu på morgonen.

Annars tuffar Ericsson på uppåt idag också. Swedbank är också uppåt även om det inte ser ut så vid första anblicken. Men aktien handlas idag exklusive teckningsrätter, därav den lägre kursen. Justerat för detta skulle kursen hamna på 67 kr, just nu står aktien runt 69 kr. Uppåt för Swedbank alltså.

Idag fyller min man år, grattis! Han har redan gett sig själv en ny mobil i present, den satt han med i knät hela kvällen igår. Hoppas intresset för den nya mobilen har lagt sig lite till ikväll då vi får gäster. Nu ska jag förbereda maten till dess.

Inga kommentarer: