29 september 2009

Bonus är inte alltid bäst för verksamheten

Storbankerna fortsätter att betala ut miljarder i bonus trots att man visar upp stora kreditförluster. Samtidigt har man också genom nyemissioner bett aktieägarna skjuta till pengar och några banker har även begärt statlig stöttning.

Det kanske är svårt att förändra redan ingångna avtal men ett önskemål hade varit att man kunde lösa det här internt och ge en fingervisning om hur man tänkt sig bonuskulturen framöver. Vill storbankerna behålla sina kunder borde man bättra på sitt rykte istället för att fortsätta betala ut bonusar i dessa tider.

För en tid sen läste jag en undersökning baserad på forskning som visar att bonus inte alltid är bäst.

Där menar man att den som får bonus arbetar på ett sätt som de har mest nytta av själva.
Bonus uppmuntrar risktagande eftersom den även betalas ut vid förlust.
Risken finns också att fokus flyttas till att uppfylla villkoren för bonusen istället för att se till helheten i företaget.

Det är bra att debatten om bonusar fortsätter.

Idag har både Scania och Volvo fått höjda riktkurser av SEB, kanske är lastbilsmarknaden på väg att vända.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig. Men jag tycker att en rörlig ersättning kan vara bra. Det som är nyckelpunkten är att bonusen ska baseras på sådant som är bra för företaget. Det som man vill uppnå ska man mäta och belöna.

Alltså att göra som många banker gjort att ge bonus efter den volym man lånat ut utan att ta hänsyn till risk set vi effekterna av nu. Vad hade hänt om man till exempel baserat bonusen för säljarna på bankerna på volym utlånat kapital tillsammans med ett riskmått? Jag tror att mycket av den dåliga kredit med gett inte blivit av och vi hade sluppit magnituden av den här krisen.

Rickard sa...

Bonus är inte bra om det kopplas till den personliga prestationen i ett yrke som kräver någon form av kognitiv förmåga (ej monotont, repetitivt arbete som t ex montering).
I de fallen är det direkt skadligt, eftersom alla presterar sämre under sådana förhållanden.

Se på Dan Pinks föredrag om just detta. Väldigt inspirerande:
http://www.ted.com/talks/dan_pink_on_motivation.html

Anonym sa...

Aktuella Swedbank med sin stora nyemission är i alla fall inte värst på banan vad gäller bonusar. Swedbank verkar i alla fall förstå lite av det läge som råder på bankmarknaden och aktieägarnas irritation över de hejdlösa affärer som banken ägnat sig åt i baltikum. När stormen lagt sig på något år och krisen är över, tycker jag det vore på sin plats att Swedbank håller nere bonusarna som en markering, och att man samtidigt tackar aktieägarna med en hög utdelning under ett antal år. Aktieägarna har ju faktiskt tillskjutit belopp i mångmiljardklassen.

finansmamman sa...

Tack för era synpunkter och tack Richard för länken.