11 september 2009

Smått och gott från Remiums kapitalmarknadsdag

Remium har haft kapitalmarknadsdag där man presenterade en rad småbolag. En hel del intressant information även om inte direkt något nytt kom fram om bolagen.

Remium berättade också om sin nya sida www.introduce.se där man samlat små och medelstora bolag som man bevakar och genomlyser. Tanken är att hjälpa bolagen att synas bättre och underlätta för investeraren att hitta aktuell information, en slags kontaktyta mellan företag och investerare alltså.

En bra tanke då information och bevakning av mindra bolag ofta kan vara knapphändig. För den som inte redan hittat till sidan kan jag rekommendera ett besök, där finns mycket nyttigt att läsa.

Ragnhild Wiborg var där och presenterade sitt Consepio och tankar om marknaden. Efter den senaste tidens eufori på börsen var det ett dystert scenario hon målade upp, det fick nog alla som lyssnade att komma ner på jorden, åtminstone för stunden.

Ragnhild Wiborg visade på makroekonomiska siffror som inte ger stöd till fortsatta börsuppgångar. Hon är något positivare inställd till hälsosektorn och hon tror även att guld kan bli en vinnare. Nu står guldet rekordhögt, men ja, kanske. Läs här vad Di skriver om guld idag.

Hon fick rätt med sin marknadssyn inför finanskrisen även om hon kanske var ute lite tidigt. Nu får vi hoppas att det svarta scenario hon målar upp den här gången inte slår in.

Ericsson ser ut att gå bra idag, jag behåller min Mini Long så länge.

Nu har jag laddat upp med Probis förkylningsjuice. Ett glas om dagen sägs räcka...

2 kommentarer:

Jonas sa...

Hej!
Se till att ät bra och sov ordentligt så är det lika effektivt som alla juicer i världen, men du kan nog ha rätt om Probis aktie ialla fall ;-)

finansmamman sa...

Jonas: sova och äta bra i kombination med juicen hoppas jag är ett oslagbart recept.