14 september 2009

Tecknar Swedbank

Idag kretsar en hel del runt Swedbanks nyemission. Villkoren har presenterats och sätts till 1:2, alltså två aktier ger rätt till att teckna en ny aktie till kursen 39 kronor. Teckningstiden löper från 22 september till 6 oktober enligt Swedbanks hemsida.

Vill man inte satsa mer pengar i banken och teckna sig för nya aktier i Swedbank kan man alltid sälja sina teckningsrätter, den handeln startar också 22 september och slutar 1 oktober. Avstämningsdagen är 18 oktober.

Det lutar nog åt att jag är med på Swedbanks nyemission denna gång, det är en bra "rabatt" man får. Som jag skrivit tidigare kan jag inte minnas att jag förlorat pengar på någon nyemission, det brukar vara lönsamt.

Aktiekursen har ofta backat till en början för att sedan återhämtat sig ganska snart. Det såg ju väldigt mörkt ut ett tag för Swedbanks tidigare nyemission, men den gick ju också i lås till slut.

Annars är den mest intressanta nyheten idag att OMX tillsammans med HQ Bank ska lansera en rad börshandlade fonder, ETF:er inom en snar framtid. Det här är någonting som jag tror kommer stort. Detta ska jag återkomma till längre fram.

1 kommentar:

MK sa...

Tack för påminnelsen, hade glömt detta!